MDF ile Sunta Arasındaki Fark Nedir ?

Blog

MDF ile Sunta Arasındaki Fark Nedir ?

Sunta ve MDF, modern mobilya üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, aralarında benzerlikler ve farklılıklar bulunmaktadır, bu nedenle Sunta veya MDF ile üretilmiş bir mobilya tercihi yapacağınız zaman bu avantajları ve dezavantajları bilmek gerekir.

MDF ve Sunta Fark Tablosu

MDF SUNTA
ÜRETİM Üretim süreci suntaya benzerdir. Üretim sırasında kullanılan liflerin boyutları daha küçüktür, bu da daha yoğun, daha güçlü ve daha düzgün bir malzeme sağlar. Tutkal ve sentetik reçinelerle karıştırılmış, sıcak preslenmiş ince kıyılmış ağaç yongalarından oluşur.
KUVVET MDF daha yüksek bir sertliğe ve dayanıklılığa sahiptir. Sunta, daha düşük yoğunluktan dolayı daha düşük sertliğe sahiptir.
DESEN Ahşap, mermer ve hatta doğal taşı taklit eden çok çeşitli tonlarda, desenlerde ve yapılarda mevcuttur. Zengin bir renk paletinde ve çeşitli taklitlerde mevcuttur.
ÇİVİ/VİDA
KAPASİTESİ
MDF’nin daha güçlü bileşimi nedeniyle vidalar mobilyaya daha iyi tutunacaktır. Yoğun olmadıkları için vidalar veya çivilir çok iyi tutmayacaktır.
ŞEKİL Bileşimindeki ağaç liflerinin artması nedeniyle neme ve suya karşı daha yüksek direnç sunar. Bileşimindeki talaş nedeniyle Yonga Levhanın nem ve su dayanıklılığı düşüktür.
AĞIRLIK MDF, ağaç liflerinin sayısındaki artıştan dolayı Yonga Levhaya göre daha fazla ağırlığa sahiptir. Yonga Levha, daha az sayıda ağaç lifi içerdiğinden MDF’ye göre daha düşük bir ağırlığa sahiptir.
MALİYET MDF mobilyanın uygulama fiyatı, Yonga Levhaya göre daha yüksektir. Daha basit üretim süreci nedeniyle düşük maliyetlidir.

 

MDF’nin Avantajları ve Kullanım Alanları

Kullanım Alanları: Mutfak dolap gövde ve kapakları, banyo dolapları, televizyon ünitesi, masa, sehpa, kitaplık, karşılama masası gibi iç mekan mobilyaları ve iç mekan dekorasyonunda kullanılır. Renkli mobilyalarda ve nemli mekanlarda kullanım için tasarlanan mobilyalarda daha çok MDF tercih edilir.

  • Daha yoğun
  • Suya ve darbeye karşı daha dayanıklı
  • Neme daha dayanıklı bu nedenle nemli mekanlarda MDF tercih edilir.
  • Çekme, eğilme gibi özellikleri bakımından daha güçlü
  • Freze işlemi ile şekil verilebilir
  • Yüzeyi daha pürüzsüz ve homojen olduğu için boyamaya ve şekil vermeye daha uygun. Bu nedenle renkli mobilyalarda daha çok tercih edilir.

Suntanın Avantajları ve Kullanım Alanları

Kullanım Alanları: Mutfak dolap gövde ve kapakları, banyo dolapları, televizyon ünitesi, masa, sehpa, kitaplık, karşılama masası gibi iç mekan mobilyalarında ve iç mekan dekorasyonunda kullanılır.

  • Daha ekonomik
  • Daha hafif, bu nedenle daha kolay taşınabilir ve değiştirilebilir; esnek kullanıma imkan veren mobilyalarda tercih ediliyor.
Woodimex Wood Veneer
Türkçe İngilizce
WhatsApp Hattı