Ahşap Kaplama Nedir?

Blog

Ahşap Kaplama Nedir?

Bir ağacın kesilip kurutularak şekil verilmesiyle elde edilen ve doğal kullanıma da olanak sağlayan bir kaplama çeşididir. Ahşap kaplama iki çeşit ağaç türü kullanılarak yapılabilir. Bunlar sert ve yumuşak ağaçlardır.

Sert ağaçlar kendi aralarında, sonbaharda yaprak döken kiraz, ceviz, meşe, kavak ve maun gibi türlere ayrılır. Yumuşak ağaçlarsa, çam, selvi, sedir, köknar ve sekoyadır. Pahalı ve lüks ahşap kaplama mobilyalar genelde meşe, kiraz ve akçaağaç gibi ince, sert ağaçlardan üretilir.

Ahşap Kaplamayı Nerelerde Kullanabilirsiniz?

Evinizi sadece ahşap kullanarak inşa etmeniz mümkündür. Yani cephe kaplaması olarak ahşap kaplama kullanabilirsiniz. Bunun dışında iç mekanlarda da kullanım alanı oldukça geniştir. Genelde zemin, duvar, tavan, kapı, pencere, merdiven, mutfak mobilyalarında tercih edebilirsiniz. Dış mekân olarak da kullanımı yaygındır. Evinizin bahçesinde, havuz kenarlarında, verandalarda ahşap kullanımı ile doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kısacası, ıslak alanlar dışında birçok mobilya ve yüzeylerde kullanıma uygundur.

Ahşap Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Her ağacın farklı bir görüntüsü, bir dokusu vardır. Bu nedenle her ahşap kaplama eşsiz, kendine özgü bir görüntü verir. Bir ağaç kütüğünün bile her bir katmanının birbirinden farklı olduğunu düşünürsek ağaç kaplama mobilya evinizde özgün tasarımlar elde etmek için harika bir mobilya seçeneği olacaktır.

Ahşap kaplama yüksek dayanıklılık ve güç sağlar, sunta gibi zayıf işlenmiş ağaçlara ahşap kaplama tabakası uygulamak, bu zayıf işlenmiş ağaçların dayanıklılığını arttırır. MDF ve HDF gibi lifli levhalar su ile temas durumunda zarar görmeye meyillidir, bundan dolayı bu levhalara ahşap kaplama uygulamak onları dayanıklı ve güçlü kılmakla birlikte zedelenmeleri önlemeye yardımcı olacaktır.

Woodimex Wood Veneer
Türkçe İngilizce
WhatsApp Hattı